Ova internetska stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. :)

Ukoliko ne promijenite postavke vašeg internet preglednika, podrazumijeva se da se slažete s njihovim korištenjem.

Razumijem
Rektor Anđelinović potpisao projekte komercijalizacije rezultata istraživanja ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna

Split, 14. Srpanj 2016.

Transfer tehnologije, odnosno proces pretvaranja znanja i rezultata znanstvenih istraživanja u korisne proizvode i usluge jedna je od misija Sveučilišta u Splitu jasno definirana i u strateškim dokumentima Sveučilišta. Sve aktivnosti komercijalizacije rezultata znanstvenih istraživanja na Sveučilištu provodi Ured za transfer tehnologije.

Thorium A+ i Hydrokinetic turbine odlaze u Varšavu po milijun kuna

Split, 13. Srpanj 2016.

Desetak hrvatskih timovas inovativnim idejama na području energetike natjecalo se u petak, 8. srpnja, na polufinalu KICkoff natjecanja u Zagrebu. Svoje mjesto u finalu osigurali su Kristijan Horvat (Hydrokinetic turbine) i Marko Rasic (Thorium A+) koji u rujnu odlaze u Varšavu boriti se za nagradu od 10.000 eura, profesionalno mentorstvo i priliku sudjelovanja u KIC InnoEnergy Highway akceleratorskom programu uz financijsku potporu u iznosu do 150.000 eura.

Potpisani ugovori za financiranje projekata iz Programa provjere inovativnog koncepta

Split, 7. Srpanj 2016.

Tijekom lipnja potpisana su i sa provedbom započela 4 projekta odobrena za financiranje iz Programa provjere inovativnog koncepta kojeg financira HAMAG-BICRO. 

KICkoff natjecanje: 10 hrvatskih startupova u borbi za milijun kuna

Split, 7. Srpanj 2016.

Više od 100 projektnih prijedloga, 12 europskih država i 6 polufinalnih natjecanja:KICkoff Natjecanje 2016 postaje sve popularnije! U rujnu, odabrani timovi iz polufinala odlaze u Varšavu boriti se za nagradu od 10.000 eura, profesionalno mentorstvo i priliku sudjelovanja u KIC InnoEnergy Highway akceleratorskom programu uz financijsku potporu u iznosu do 150.000 eura.

Bez ulaganja u pozitivnu poduzetničku kulturu i dugoročna partnerstva ne možemo očekivati razvoj i inovacije

Split, 10. Lipanj 2016.

Javna ulaganja u sustav inoviranja u Hrvatskoj do danas nisu polučila mnogo rezultata, pogotovo ne onih koji bi poslužili kao katalizator za daljnji razvoj. Nedostatak sistemskog pristupa i promišljenih politika rezultirali su maksimalnom disperzijom sredstava koja su u pojedinim slučajevima bez obzira na dobre rezultate u nedostatku kontinuiteta sustavne podrške jednostavno izgubljena.