Ova internetska stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. :)

Ukoliko ne promijenite postavke vašeg internet preglednika, podrazumijeva se da se slažete s njihovim korištenjem.

Razumijem

Došli ste do novog otkrića i želite ostvariti kontakt s partnerima u industriji te saznati sve o intelektualnom vlasništvu (patentima, licencama, autorskim pravima, ...)?

Informirajte se o raspoloživim mogućnostima financiranja i pronađite partnere za prijavu projekata.

Želite znati više o raspoloživom znanju i tehnologijama ili ste zainteresirani za suradnju sa znanstvenicima na vašim razvojnim projektima?

Trebate međunarodnog partnera za realizaciju vašeg projekta?

Europska poduzetnička mreža (EEN) najveća je europska potporna organizacija za male i srednje poduzetnike. Namijenjena je svima koji žele pronaći strane partnere te ostvariti poslovnu suradnju izvan Hrvatske.

Besplatna promocija Pretraži bazu tehnologije

Predavanje „Prijedlog projekta osnivanja Hrvatskog centra za napredne materijale i nanotehnologiju - C2AMN“

Split, 24. Siječanj 2013.

Pozivamo vas na predavanje koje će se održati u četvrtak, u 11 sati u predavaonici 11 Prirodoslovno matematičkog fakulteta, na adresi Teslina 12.

 

Predavač: Ivica Aviani, koordinator Instituta za fiziku

Sažetak:
Znanost o materijalima je jedna od najbrže rastućih znanstvenih disciplina u svijetu, što se u velikoj mjeri može zahvaliti činjenici da od mnogih otkrića temeljnih svojstava materijala pa do komercijalne primjene prođe relativno kratko vremensko razdoblje. Jedna od najvećih zapreka daljnjem kvalitetnom napretku znanosti i transferu tehnologije u područjima prirodnih, biomedicinskih i dijelom tehničkih znanosti u Hrvatskoj je nepostojanje suvremene infrastrukture koja bi omogućila sintezu, pripravu i obradu novih materijala te njihovu karakterizaciju, zbog čega je proces razvoja novih materijala znatno usporen. Zbog toga je predviđena izgradnja i opremanje Hrvatskog centra za napredne materijale i nanotehnologiju na zemljištu Instituta Ruđer Bošković u okviru Sjevenog kampusa. U njemu bi radile istraživačke grupe institucija osnivača: Sveučilišta u Zagrebu, Instituta Ruđer Bošković i Instituta za fiziku, kao i istraživačke grupe ostalih sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Predviđena zajednička infrastruktura Centra omogućila bi pripravu, obradu i karakterizaciju naprednih materijala na mikro i nano skali. Blizina Centra postojećim istraživačkim laboratorijima predstavlja ogromnu komparativnu prednost kao što potvrđuju brojni primjeri širom svijeta u izgradnji sličnih centara u blizini ili u okviru samih sveučilišta. Studija predizvodljivosti za ovaj projekt predana je MZOS-u u lipnju 2012. Odlukom MZOS-a projekt je uključen u tzv. indikativnu listu projekata za strukturne fondove EU i u fazi je pripremna za izradu studije izvodljivosti.

 

Podijeli na društvenim mrežama